Известие

Collapse
No announcement yet.

Крушки за късите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
    и би ли обяснил защо ?!?
    И на мен ми е чудно защо?
    Alfa 156, 2.0 TS
    VW Vento 1.8- Бившата
    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Защото 90% от имащи такива модули въобще не ги е грижа,че заслепяват и то много.......и идея си нямат,че не са им настроени фаровете.....много си личи кои коли са с такива модули......и ги псувам наред.Поне да идат при хора разбиращи от такива неща и да им направят настройките както трябва.И аз се бях навил,но започнаха да ме дразнят и се отказах окончателно......

пс..колегата,може би имаше друго в предвид,но това е моето мнение...........
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

и как така става че заслепява като светлината която дава е колкото една 15 ватова крушка. все едно да кажеш че те заслепява предния мигач.
        тия които заслепяват си пускат фаровете ръчно. мислят си че са на къси, но са забравили и дългите включени. гаранция ти давам.
        ако си с модул за понижен интензитет на дългите, крушките светят доста по-жълтаво от нормална халогенка и светлинното петно е много по-различно /почти липсва/ сравнено с това на пълен интензитет.
        точка

Comment

А и когато дългите светлини се ползват при дневна осветеност, дори на 100% мощност нямат заслепителния ефект, който имат, когато е тъмно.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            и как така става че заслепява като светлината която дава е колкото една 15 ватова крушка. все едно да кажеш че те заслепява предния мигач.
            тия които заслепяват си пускат фаровете ръчно. мислят си че са на къси, но са забравили и дългите включени. гаранция ти давам.
            ако си с модул за понижен интензитет на дългите, крушките светят доста по-жълтаво от нормална халогенка и светлинното петно е много по-различно /почти липсва/ сравнено с това на пълен интензитет.
            ..дългите си бият високо и пречат,просто при разминаване се усеща как те бие в челото.....вече ако са намалени както трябва,няма ядове......

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            А и когато дългите светлини се ползват при дневна осветеност, дори на 100% мощност нямат заслепителния ефект, който имат, когато е тъмно.
            ...имам добро впечатление за тебе......това се едно не съм го чул......

п.с. Просто имам познати които съм ги питал защо не идат при човек да им настрой,хем модула,хем фаровете....те ми казват "бе аз въртях там.....ма така е добре"..........добре е ,ма наесен......това имах предвид,че такива олигофрени има много...
            Last edited by undy; d.m.y г., 19:43.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              ..дългите си бият високо и пречат,просто при разминаване се усеща как те бие в челото.....вече ако са намалени както трябва,няма ядове......

...имам добро впечатление за тебе......това се едно не съм го чул......

п.с. Просто имам познати които съм ги питал защо не идат при човек да им настрой,хем модула,хем фаровете....те ми казват "бе аз въртях там.....ма така е добре"..........добре е ,ма наесен......това имах предвид,че такива олигофрени има много...
              Нещо грешно ли казах? Лично мен дългите светлини насреща ми нощно време ме заслепяват. През деня, особено когато грее и слънце насрещно движеща се кола на дълги не ме заслепява.
              А на 30% от мощността им ги възприемам точно като къси светлини.
              Но кой знае? - може и вече да съм окьоравял и само при мен да е така.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз също сменях два пъти тази година крушки на късите, ама си мисля, че сам съм си виновен, тъй като първите ги взех от ул.Симеон, повече май няма да повтарям тази грешка.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                  Защото 90% от имащи такива модули въобще не ги е грижа,че заслепяват и то много.......и идея си нямат,че не са им настроени фаровете.....много си личи кои коли са с такива модули......и ги псувам наред.Поне да идат при хора разбиращи от такива неща и да им направят настройките както трябва.И аз се бях навил,но започнаха да ме дразнят и се отказах окончателно......

пс..колегата,може би имаше друго в предвид,но това е моето мнение...........
                  глупости на търкалета ....но това е моето мнение .

ще ви направя снимки да видите колко е 30% и колко светят и дали заслепяват.

лично съм сложил такива модули на Алфа, Рено, Нисан и Тойота (семейните коли) и освен проблемите при някои от тях с окабеляването резултата е винаги един и същ - много добър.

освен това, точно този начин на daily-running-lights е официално признат в САЩ и Канада (30% на дългите) и се използва от почти всички А6 и А8 преди да им сложат диодните вежди.

....
                  и за да не ме почнете сега - нито съм производител, нито продавам такива модули, нито монтирам (освен на мои коли). просто ползвам таково устройство и съм доволен.
                  Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                  Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                  Lancia Ypsilon '02

Comment

Точно това е проблема, няма значение дали ти си доволен,а водачите насреща.
                    Както и да е......Няма да се разбереме.

Comment

Working...
                    X